Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dissabte, 7 de setembre del 2013

Passeig fotogràfic per pobles d’Astúries: CABO DE PEÑAS, RIBADESELLA, TAZONES, LLANES i CECEDA.


 Llocs per fer turisme i per descansar.

CABO DE PEÑAS o el far que guia els mariners 



Cabo de Peñas és el punt més septentrional de la costa cantàbrica els penya-segats són de 90 i 100 metres sobre el nivell del mar. Fem una passejada fins l’ermita de la Guía des d’on es veu la vista de la desembocadura del riu Sella. El més bonic és la vista panoràmica.




El far,en funcionament des de 1852, és el més important d’Astúries. Ens conten que abans de 1852 s’assenyalava fent foc en una foguera. Les coses han canviat i actualment el sistema d’il•luminació està mecanitzat i informatitzat. No cal estar diàriament però si exigeix una supervisió sobre tot quan hi ha temporals i turmentes que poden fer malbé el subministre elèctric.


RIBADESELLA té fama pel descens de la piragua



Anomenada “platja dels Pics d’Europa", és una ciutat senyorial d’estiueig, els turistes són gent amb diners, es nota pels xalets edificats. 


Este es el lloc des d’on es fa anualment el descens internacional en piragua, el primer dissabte d’agost després del 2, i on acudeixen nombrosos esportistes d’arreu del món. Al segle XIX va ser un dels principals ports d’Astúries.

TAZONES és tradició entre mar i muntanya


 En Tazones, poble pintoresc i colorit, olorant a peix i marisc ens dediquem a escodrinyar entre els estrets, arraconats i laberíntics carrers on trobem moltes cases tradicionals perfectament conservades, és un llogaret que manté l’essència d’aldea asturiana, encara que ja no conserve res de la fama balenera. 



 És conjunt històric Artístic del Principat d’Astúries i s’ho mereix, a més a més arrossega importància del passat perquè segons conta la llegenda, que no se sap segur si és veritat, Carles V hi va desembarcar en el seu primer viatge a Espanya. El poble ho cel




Destaca la casa de conxes, no hi ha qui no vaja al poble i es pare a mirar-la.







La mescla de mar i muntanyes és evident al primer colp d’ull perquè igual s’hi veuen als carrers de pedra barques de pescadors que “horreos” dels llauradors. En total hi viuen pocs habitants, tal volta en seran uns 300, però el turisme ompli de vida els carrers cada dia. 




LLANES és més turístic que mariner












Llanes és molt turístic perquè guarda monuments interessants. El casc antic està declarat Conjunt històric artístic d’interès. Era un antic port balener i localitat històrica amb muralla i Castell. També s’hi conserven molts palaus i cases senyorials i la basílica de santa Maria del segle XIII i acabada al segle XV (1814).
El passeig de sant Pedro voreja de gespa els penya segats que cauen al mar

Qui va a CECEDA té el descans garantit


 Si el que es vol és allunyar-se del que es pròpiament turístic...Ceceda és un menudet poblet amb moltes cases rurals molt propici per descansar.



És una menuda població plena de costeres, molt a prop de Nava. A Cededa es va per descansar. 





Les vistes dels verdosos prats conviden al relax. Vaques lliures pasturant per tot arreu se’n veuen moltes.




Les cases construïdes denoten la riquesa del passat. Ens diuen que hi ha molt de turisme de Madrid. Moltes de les vivendes estan rehabilitades i són cases rurals que conserven molta arquitectura antiga, tradicional  condicionada amb tot el confort.



Trobem en el nostre deambuleig sense rumb, antics  horreos de llauradors.



I també trobem un monument rellevant. Hi ha una capella , de santa Lucia, dels segles XVII i XVIII.
Ha estat un goig passar temps en este menudet poblet encara que ha estat molt més del que en un principi esperàvem. L'horari de trens ens ha fallat. El tren de tornada a Oviedo no ha passat en l'assiduitat esperada. Tan se val. És un llogaret menudet on s'hi va a no fer res.

QUADERN DE VIATGE , ASTÚRIES  primavera 2006

2 comentaris:

  1. Hola Marilo, un gran post sobre mi tierra. En otro viaje te invito a conocer el occidente de Asturias. Luarca, Cudillero, Tapia de Casariego, Taramundi en el interior, Los Oscos, en fin te va a encantar. Un saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carlos, me alegro que te haya gustado el post sobre tu tierra, tu comentario tiene más merito viniendo como viene de un lugareño. La verdad es que tienes la gran suerte de vivir en una zona preciosa de España. El post sobre Luarca lo tengo a punto, el de Cudillero ya está en el archivo, pero me apunto en la lista de los pendientes el resto que mencionas porque seguro que a Astúrias vuelvo.

      Elimina