Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dissabte, 22 de novembre del 2014

LIGURIA ITALIANA: monestir romànic de SAN SALVATORE dei FIESCHI LAVAGNA

Monestir amb història fet per al reconeixement d’una família noble. 

Estem de ruta per la Liguria italiana. La nostra següent destinació és San Salvatore dei Fieschi, per arribar- hi hem de caminar un tram.



No és un tram dificil ni llarg de caminar. 
San Salvatore dei Fieschi és un dels monestirs romànic- gòtics més importants de la Ligúria. Era tònica general de tota la zona la dificultat per anar d’un lloc a altre, a excepció de la via apia o antiga via romana que era la que comunicava més directament. La relació de poble a poble era i és majoritàriament per mar.



Observem que la pissarra és el material que sobre tot, s’empra en estes construccions. La decoració de ratlles negres, que és pissarra, i blanques, que és marbre, és influencia d’Orient. En tota la zona veiem molts exemples. 

Els monuments que millor s'hi conserven són la basílica, la capella i el palau de la família influent que dominava, la dels Feschi. I la preocupació per conservar continua, sovint s’hi veuen operaris refent si hi ha algun detall que s’ha fet malbé.



La basílica va ser construïda l’any 1244 pel papa InocencioIV, la capella i el palau daten de 1252 quan es re dissenyà la plaça. Posteriorment van haver més restauracions per tal d’anar acondicionant-ho tot.

El centre religiós era molt important per al desenvolupament del territori, donat que era mig-etapa dels peregrins que anaven a Roma. La basílica, per important i per bellesa es considerada un dels edificis de culte romànic millors i més ben conservats de la Liguria.









L’any 2005, amb motiu del 750 aniversari de la mort del Papa Inocencio IV, van inaugurar a una de les sales del palau, un museu totalment dedicat a la història de la família Fieschi.

Passejant per este llogaret ens podem imaginar la gent pel carrer amb les vestimentes que eren blanques o de color terra perquè les de colors estaven reservades per les famílies nobles amb diners. Els pigments venien d’Orient i no tothom podia pagar-ho, i sobre tot eren més cars els de color roig procedents d’uns animalets molt difícils d’adquirir.








Quantes històries envolten este lloc!

QUADERN DE VIATGE: La Ligúria ITALIANA , primavera del 2007

Per saber més de La Ligúria clica ací
Per saber més sobre Itàlia, clica ací.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada