Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dimarts, 10 de març del 2015

La LISBOA ANTIGA Sobre places i carrers -II PART

M’agrada el sabor antic de Lisboa, les places, els tramvies, les tendes centenàries... i també la gent i la seu hospitalitat.

Per fer un recorregut per places i placetes, unes poques d’entre les moltes que hi ha, ens situem a la Praça Figueira, la praça que a mi m’agrada tant, o també es pot iniciar el recorregut des del Rossio, que està al costat.

Lisboa són costeres.. i tramvies...

Un dia anem cap Alfama. Diversos carrers s’enfilen cap al riu, Rua da Prata i rua de Àurea permeten el transit de vehicles i la central, rua Augusta és exclusiva per a vianants, té el privilegi de ser el carrer principal i comercial de la Baixa Pombalina. 

Baixant per rua da Prata cap a praça Comemrço, de tant en tant ens donem la volta i sempre ens  trobem l’estàtua eqüestre sempre mirant-nos. El monument està col•locat amb la idea de fer coincidir la mirada de Joao directe a la plaça Comerço.



Rua da Prata

Baixant per este carrer trobem a mà dreta l’elevador de santa Justa, anomenat també elevador do Carmo perquè s’arriba quasi a les portes del convent amb el mateix nom. Com Lisboa està sobre set turons, els funiculars, elevadors o tramvies s’utilitzen sovint per accedir més fàcilment als carres situats a la part alta. I els utilitzen indistintament turistes com la gent que hi viu habitualment.


Ascensor de santa Justa on anem des de rua Augusta.

Rua Augusta és un llarg carrer comercial, ple de tendes modernes i d’artistes de carrers intentant guanyar-se el sou fent passar-ho bé als nombrosos turistes que per hi passem.


Rua Augusta.

Parem l’atenció en una façana cridanera per diferent,  és el museu de la moda. Sembla interessant.

Museu de la moda a rua Augusta.

 La rua Augusta acaba amb un arc triomfal construït per celebrar la reconstrucció de la ciutat després del terratrèmol de 1755.

La rua Augusta acaba amb un arc triompfal que s'obri a praça do comerço.

Tan la rua da Prata, rua Aurea com la rua Augusta, ens porten directament a praça Comerço,  la que mira directament al mar i que té capítol a banda per ser també punt neuràlgic i especial.

Praça do Comerço.

Des de praça do Comerço, en un tres i no res arribem a Alfama, amb els seus carrers entramats i antics, encara que actualment massa turístics que ha fet que perdera  l’essència popular. Però s’ha de visitar, hi està el seu important Castelo i racons que malgrat la gent, s’han de trepitjar i s’ha d’experimentar barrejar-se entre el maremàgnum de turistes i els vehicles que venen i van pels carrers estrets i empinats. Els conductors són dignes d’admiració per la destresa que demostren pujant i baixant  per les costeres del barri.

A Alfama, els carrers estrets i costeruts predominen.

Continuarà....

QUADERN DE VIATGE, Lisboa, estiu 2014

Si vols llegir la primera part clica ací.
Si vols llegir més sobre Lisboa, clica ací.
Si vols llegir més sobre Portugal, clica ací.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada