Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dissabte, 27 de febrer del 2016

IRLANDA: THE BURREN


El Burren és un  museu prehistòric a l’aire lliure.



La paraula gaèlica burren significa lloc pedregós i això és el que és... pedres i més pedres... però estes, per importància, estan protegides.I és que El Burren, és un dels sis parcs nacionals del país, el més xicotet en grandària que trobem a prop de Galway. A l’àrea protegida de Burren estan els penya segats de Moher

Sembla un paisatge lunar o marcial o plutònic,  tant se val posar-li nom, és com si no fos de la Terra, cert que és un  paisatge espectacular i diferent. Em sento estranya trepitjant este pedres... no sé per què.

El Burren és com un desert sense arbres ni rius, format per roques calcàries marcades pel vent i pel sol. El Burren és un lloc estrany, un paisatge càrstic que contrasta amb tot el que estem veien i trepitjant en este fabulós viatge per Irlanda, barreja de natura i vida urbana.

És un lloc únic i singular, no hi ha aigua de llacs, ni abundant verd on pasturar els ramats, el que trobem són enormes pedres calcàries amb esquerdes verticals. I entre les esquerdes sorgeix la vida. La regió de El Burren, és afamada per l’estranya flora que en alguns casos està en perill d’extinció.

Hi ha espècies rares, algunes nomes s’hi troben en esta àrea. A les esquerdes entre les pedres, anomenades grykes,  es  produeix la humitat suficient per a que cresca la vegetació. Una vegetació que alhora és nutritiva i bona per al ramat que hi s’alimenta i engreixa molt bé  amb les herbes que menja.

També és zona afamada per l’estranya fauna, sobre tot d’insectes. Hi viuen entre 26 a 33 varietats de papallones.

És lloc de dolmens, hi ha més de cent, i de coves. És un gran museu a l’aire lliure, un museu prehistòric, clar és. Nosaltres en visitem un, Poulnabrone Dolmen, una tomba que impressiona no pel que és sinó pel fet de pensar quan de temps hi és.

I l’orige d’este increïble paisatge és curiós, El burren estava sota un mar tropical fa més de 360 milions d’anys, un moviment tectònic provocà que este llit marí es convertira en altipla. Este inici, junt al llegat posterior, configuraria el que actualment és un lloc que convida a la tranquil•litat.
























 QUADERN DE VIATGE, estiu 2008, IRLANDA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada